Sayfalar

8 Haziran 2013 Cumartesi

YAPRAK SARMASI

            Eminim herkesin annesi güzel yaprak sarması yapar.Ama benim annem en güzeli yapar.Daha onun sarmasını geçecek bir sarma görmedim.Lezzet tarifte mi yoksa içine kattığı sevgide midir bilinmez ama bana sorarsanız her ikisinde de...
           Hem göze hem damağa hitap eden bir yemek...Hazırlaması zor, yemesi çok kolay :)En iyisi lafı uzatmadan tarife geçmek.
           Anneciğim ellerine sağlık!Yine harika olmuş.


İÇ MALZEMESİ:
Kuru soğan
Domates
Pirinç
Bulgur
Tuz
Salça
Nar ekşisi
Maydonoz
Dere otu
Karabiber
Pul biber
Tarçın
Kimyon

YAPILIŞI:Soğanları ince ince doğrayıp tencerede zeytin yağıyla kavurun.Soğanlar pembeleşince rendelenmiş domatesleri ekleyin.Domatesler kaynamaya başlayınca salça ekleyin.Salçayı eritmek için biraz su ekleyin.Yaprağınıza göre bulgur ve pirinç atın.Ocağın altını kısın.Pirinç ve bulgur domatesin suyunu iyice çekince ocağı kapatın.Diğer malzemeleri ekleyin.Soğuyunca sarmaya başlayın.(Bulgur ve pirinç pişmeye yakın olacak.Ayrıca domates ne kadar çok olursa o kadar lezzetli oluyor.)Kolay gelsin.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...