Sayfalar

30 Temmuz 2013 Salı

GÜVEÇTE ETLİ PATLICAN

            Merhabalar...
          Bugün sizlere geçen akşamki ana yemek olan güvecin tarifini vereceğim.İnanmazsınız ama şu an kokusu burnuma geldi yemeğin.Gerçekten çok lezzetliydi.Zaten bu yemek tek başına bile harika oluyor.Bir de güveçte piştiği için onun tadını da alıyor ve lezzetine lezzet katıyor.Mutlaka deneyin diyorum,başka da bir şey demiyorum.Eğer güveciniz yoksa en kısa zamanda alın.Çünkü çoğu yemek güveçte daha lezzetli oluyor.Hele o güveçle ateşte pişerse....

           Neyse lafı çok uzatmayacağım.Çünkü uzattıkça karnım acıkıyor :)
Hemen geçiyorum bu muhteşem tarife...

MALZEMELER:
500 gram kuzu kuşbaşı
100 gram kuyruk yağı
1 kilo patlıcan
5 adet orta boy domates
5 adet çarliston biber
1,5 baş sarımsak
Tuz, pul biber, karabiber

YAPILIŞI:Kuyruk yağını küçük küçük doğrayıp, güveçte eritin.Daha sonra etleri ilave edip kavurun.Etlerin çiğliği gittikten sonra biberleri doğrayıp,güvece atın.
Biberlerle eti biraz daha kavurun.Kavrulma işlemi devam ederken patlıcanları alacalı soyup tuzlu suya bastırın.Böylece patlıcanların acı tadı gidecektir.
Biberler kavrulduktan sonra suya ıslatılmış patlıcanları elinizle iyice sıkarak güvece atın.Sarımsakları küçük küçük doğrayın,bir bölümünü patlıcanlarla karıştırın,bir bölümünü de domateslerin üzerine atın.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın.
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.Güvecin üstünü örtecek şekilde patlıcanların üzerine yayın.Güvecin kapağını kapatın.Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişmesi gerekiyor.Su eklemiyoruz, domateslerin suyuyla yavaş yavaş pişecek.
(Not:Çarliston yerine acı biber doğrarsanız daha da güzel olur.)

3 yorum :

  1. eminim çok lezzetli olmuştur.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık bende güvec lezzetini çok severim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...