Sayfalar

8 Haziran 2013 Cumartesi

AYNUR HANIMIN GÜL ŞERBETİ

         
              Herkese iyi akşamlar...Bugün sizlere unutulmaya yüz tutmuş bir içecekten bahsedeceğim. Kolaların,gazozların henüz istilasının başlamadığı zamanlarda insanlar serinlemek için doğal yöntemleri kullanıyordu.Bu yöntemlerin başında da bitkiler yer alıyordu.Bizim içeceğimizin ana malzemesi de herkesin çok iyi bildiği bir çiçek; HAS GÜL.Has gül, rengiyle, kokusuyla bambaşkadır.Ayrıca reçeli de yapılır.İçtiğiniz zaman onun verdiği ferahlığı ne kolada ne gazozda ne de başka bir içecekte bulabilirsiniz.Faydalarından hiç bahsetmiyorum bile... Çocuklarınıza güvenerek içirebileceğiniz bir meşrubat.İçinde ne gıda boyası ne de başka bir şey var.Tamamen kendi rengi...
             Varlığıyla hayatımı lezzetlendiren anneciğime gül şerbeti için çok teşekkür ediyorum.
           

MALZEMELER:



8 tane has gül
Yarım limon
1 litre su


YAPILIŞI:
Has güllerin yaprakların koparıp yıkayın.1 litrelik cam kavanoza koyun.Yarım limon suyunu ve 1 litre suyu ekleyip.kavanozun kapağını ekleyin.1 hafta evinizin güneş alan bir balkonuna koyun.Zaten hemen rengi dönmeye başlayacaktır.1 hafta sonra içeceğiniz hazır.Servis yaparken damak tadınızı göre şeker ilave edin.
                                                        AFİYET OLSUN!




                                                                                                 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...