Sayfalar

11 Haziran 2013 Salı

ŞEHRİYELİ-TAVUKLU SALATA

     
 Merhabalar!...
Samsun'dayken öğrendiğim ve herkes tarafından çok beğenilen salatam....Malzemeleri isteğe göre çıkartabilir veya siz yeni malzemeler ekleyebilirsiniz.Oldukça doyurucu sağlıklı bir öğün bence.


MALZEMELER:
Yarım paket tel şehriye
1 adet dilim tavuk göğüs
3-4 tane yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
Turşu
Tuz
Baharat
Yarım limon


YAPILIŞI:Şehriyeleri zeytin yağda kahverengi olana kadar kavurun.Üzerini geçecek kadar su dökün,kaynayınca altını kısın.Suyunu çeken şehriyelerin altını kapatın,demlenmesini bekleyin.
        Ayrı bir yerde tavuk göğsünü haşlayıp,iyice didin.Soğuyunca şehriyelerin içine atın.Diğer malzemeleri de doğrayıp, ekleyin.Tuz,baharat ve limonu damak tadınıza göre ayarlayın.

                                                                            AFİYET OLSUN!



2 yorum :

  1. Çok güzel şeyler yapmışsın, ellerine sağlık ;)
    salatanın görüntüsü muhteşrm...

    YanıtlaSil
  2. salataya bayılırım mervem bu tarifi bende çok beğeniyorum emegine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...