Sayfalar

7 Haziran 2013 Cuma

MUZLU-KARAMELLİ PASTA

                Herkese merhabalar!...Blogu açmadan önce de sürekli pasta yapan biriydim ama şimdi ne yapsam diye sürekli düşünür oldum.Bu aralar farklı tatlar deneme arayışındayım.Bu pastada onlardan...Keki bildiğiniz pandispanya.O yüzden bu tarifi normal yaş pasta yapımında da kullanabilirsiniz.Lafı fazla uzatmadan doğrudan tarife geçiyorum.Kolay gelsin...



MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya

Ara Kat İçin:Krem Şanti


KARAMEL SOS:
4 yemek kaşığı şeker
1 kutu krema

YAPILIŞI:Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.Yağlanmış yuvarlak borcama dökün.180 derece fırında pişirin.Kek soğuyunca parmağınızla keken üzerine geniş delikler açın.Ayrı bir yerde tarifine uygun olarak krem şantiyi yapın.Ve kekin üzerine dökün.Krem şantinin kıvamını alması için kekinizi buzdolabına koyun..
                 Karamel sos için şekeri tavada kahverengileşene kadar kavurun.Daha sonra kremayı ekleyin.Kremayı ilk döktüğünüzde şeker donacaktır.Şeker tekrar eriyene kadar kremayı pişirin.
                Pastanızı servis etmeden önce üzerine muz dilimleri koyun ve karamel sos dökün.
                                                                                               
                                                                                AFİYET OLSUN!






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...