Sayfalar

18 Haziran 2013 Salı

KARNIYARIK

Selam dostlar...
Yemek saati yaklaşırken "ne yapsam acaba?" diye düşünenlere bir önerim var; KARNIYARIK!
Malzemeler varsa hemen işe koyulun.Biliyorsunuz biraz zahmetli bir yemek.Ama aynı zamanda çok  da lezzetli.Yaz da gelmiş ve yerli patlıcanlar çıkmışken bu önerimi kaçırmayın derim.Hadi kolay gelsin...

MALZEMELER:
5 orta boy patlıcan
4 çarliston biber
300 gr kıyma
2 orta boy domates
Biraz maydanoz
5 diş sarımsak
1 orta boy kuru soğan
Tuz,baharat
Salça


YAPILIŞI:Patlıcanları pijamalı soyup,kızartın.Kızaran patlıcanları borcama alın,karınlarını yarın.Ayrı bir tencerede soğan,biber ve kıymayı kavurun.Ateşten almadan önce sarımsakları ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin.Biraz daha kavurun.Tencerenin altını kapattıktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyin.Maydanozu doğrayıp,ekleyin.
Kıymalı karışımı patlıcanların içine doldurun.Biberleri ve domatesleri kesip patlıcanların üstüne koyun.
Bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı ılık suyla eritip,borcama dökün.Patlıcanların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin.200 derece fırında pişirin.
                                                                            AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...