Sayfalar

10 Temmuz 2013 Çarşamba

VİŞNELİ ETİMEK TATLISI

         Herkese iyi günler,hayırlı Ramazanlar!
         Dün Ramazan'ın ilk günüydü.İnsan oruçken canı her şeyi ister ya, bu yüzden en güzel çorbalar, yemekler, tatlılar yapıldı.Akşam için mükellef bir masa hazırlandı.Sonra özlemle beklenen dakikalar geldi. "Allahu Ekber..." sesiyle herkes orucunu açtı.Yemeklerin yenilmesi gerekirken herkes suyla karnını doyurdu.O güzelim yemekler de masa da mahzun mahzun kaldılar.
         Eminim bir çok kişi dün akşam aynı şeyi yaşamıştır.Açlık zor ama susuzluk gerçekten daha zor. Neredeyse 15-16 saat aç kalmamıza rağmen aranan yegane şey SU oluyor.(Allah kimseyi susuzluk ve açlıkla terbiye etmesin.)
         Dünkü iftar sofrasından öğrendiğim nokta şu ki; iftar için ağır yemeklerden ziyade hafif yemekler ve salatalar hazırlanmalı.
         Gelelim tatlımıza...Gayet hafif ve lezzetli bir tatlı tarifini sizinle paylaşmak istiyorum.Yani yukarıdaki kritere birebir uyuyor :)Hazır vişne mevsimi de gelmişken kaçırmayın derim bu tarifi...

MALZEMELER:
 

1 paket etimek(klasik)
2 su bardağı vişne suyu
2 su bardağı vişne tanesi

KREMASI:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket köpürtülmüş krem şanti

YAPILIŞI:Etimekleri tepsiye dizin.Ilık vişne suyu ile ıslatın.Etimekler suyunu çektikten sonra önceden çekirdekleri çıkartılmış 1 su bardağı vişneyi etimeklerin üzerine şekildeki gibi dizin.
          Tencerede krem şanti hariç diğer tüm malzemeleri karıştırarak kaynatın.Kaynadıktan sonra altını kısın ve ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.Krema soğuduktan sonra köpürtülmüş krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
          Kremayı etimeklerin üzerine döküp iyice yayın. Servis ederken kalan vişneleri tatlının üzerine dizin.
                                                                                                       AFİYET OLSUN!

3 yorum :

  1. Oruçlarımızı Allah kabul etsin...Bende biraz evvel pazardan bolca vişne aldım denemek lazım eline sağlık tatlı nefis görünüyor...
    Minik bir tavsiye kelime doğrulamayı kaldırırsan yorum yazmak daha kolay olucak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah herkesin orucunu,ibadetini kabul etsin.güzel yorumunuz için teşekkürler.önerinizi dikkate aldım.kelime doğrulamayı kaldırdım.hayırlı günler...

      Sil
  2. çok teşekkür ederim.sizin de blogunuz hayırlı olsun.en kısa zamanda ziyaret edeceğim.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...