Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

ISPANAKLI BÖREK

           Herkese iyi akşamlar!
           Bu akşam yemekte ıspanaklı börek var!
           Eğer ıspanak tadından hoşlanmıyorsanız; ıspanağı börekte,çörekte tüketin.Hatta pastasını bile yapabilirsiniz.Bu ıspanak sevdası ne demeyin!Biliyorsunuz çok faydalı bir sebze, ıspanak...Hem biz sebzeleri bolca tüketelim ki çocuklarımız da bizden görüp sebze yemeye alışsınlar.Yoksa  yemek kültürümüz fast-fooda doğru gidiyor.
           Gelelim böreğimize...Ispanağı sevmeyenler için söylüyorum; inanın tadı hiç hissedilmiyor.Ben çocukluğumdan beri çok severim bu böreği.Annem çok güzel yapar.Bugün de ben yaptım.Güzel olmuş ama anneminki kadar değil :)
MALZEMELER:
250 gram kıyma
yarım kilo ıspanak
2 orta boy kuru soğan
Zeytin yağı
Tuz
Baharat
6 yaprak yufka

BÖREK İÇİN SOS:
3 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytin yağı


YAPILIŞI:Soğanları yemeklik doğrayın, kıymayla beraber yağda kavurun.Soğanlar pembeleşince önceden temizlenmiş,yıkanmış,doğranmış ıspanakları ekleyin.Ispanakları ekledikten sonra 5-10 dakika daha kavurun.Altını kapattıktan sonra baharatları ekleyin.
Yumurta,süt ve zeytinyağını elinizde çırpın.Yağlanmış tepsiye yufakayı serin.Üstüne yumurtalı sosdan dökün.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi devam ettirin.Sadece üçüncü yufkaya sonra sos dökmeyin,ıspanaklı harcı ilave edin.Böreğin üstüne susam ve çörek otu dökebilirsiniz.
                                                                                                       AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...