Sayfalar

1 Ağustos 2013 Perşembe

BROWNİ

         Herkese hayırlı ve mutlu günler diliyorum...

        Ramazanı bitirmemize az bir zaman kaldı.Ramazandan sonra çoğu kişiyi yoğun bir tempo bekliyor: bayram,düğünler, tatil, ... Biz bu saydıklarımın hepsini gerçekleştireceğiz Allah nasip ederse...Bu süre zarfında blogumla pek ilgilenemeyeceğim için şimdiden yayın stoğu oluşturmaya başladım.Aslında bu tarif de stoktaydı ama yoğun istek üzerine bugün yayınlamaya karar verdim.

          Sizde benim gibi çikolata sever birisi iseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim.Tadı aynı kafelerde yediğiniz browni gibi oluyor.Ben üzerinde dondurma ile servis ettim ama siz isterseniz kaymak ya da krem şanti de yapabilirsiniz.Bu pasta hepsini kaldırır yani :) Pastanın tarifi pastaneden alınma olduğu için hep gram olarak yazılmış.Ama ben yaparken bardak ölçüsüne çevirdim.Tabi bunu sevgili takipçilerim ve dostlarım için yaptım :)

         Yine de yanlarına gramlarını yazıyorum.Olur da kendiniz ölçmek isterseniz diye...

MALZEMELER:
5 yumurta
250 gram şeker(1,5 su bardağı)
250 gram süt(1,5 su bardağı)
250 gram sıvıyağ(1,5 su bardağı)
250 gram un(1,5 su bardağı)
1 paket kako
Kabartma tozu
Vanilya

SOSU İÇİN:
250 gram şeker(1,5 su bardağı)
250 gram süt(1,5 su bardağı)
125 gram sıvıyağ(1 su bardağına yakın)
1 paket kako

YAPILIŞI:Yumurta ve şekeri 5-6 dakika çırpın.Sonra süt,sıvıyağ ve kakoyu ekleyip biraz daha çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.Cıvık bir hamur olacak.Önceden yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
 Kek pişerken bir tencerede sos malzemelerini karıştırıp,pişirin.Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra kapatın.Kekiniz fırından çıktıktan 5 dakika sonra sosu kekin üzerine gezdirerek dökün.Kek soğuduktan ve sosunu iyice çektikten sonra dondurma,krem şanti veya kaymakla servis edin.
                                                                                          AFİYET OLSUN!



1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...