Sayfalar

4 Ağustos 2013 Pazar

MAYALI BÖREK

      Hayırlı günler diliyorum.Umarım gününüz aydın olur.

     Ramazan'ın bu son günlerinde sahura -iftara ne yapsam diye düşünüyorsanız, size güzel bir önerim var.Özellikle sahur için oldukça ideal bir börek.Neden diyeceksiniz.Hemen söyleyeyim çünkü hem hamurunun mayalı olması hem de iç harcının dolu dolu olması itibariyle sizi tok tutar.Bunun yanı sıra çok da lezzetli bir börek yemiş olacaksınız.

       Ben içini kıymalı yaptım.Ama aynı böreği patatesli de yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

2 yumurta(Birinin sarısını ayır)
1,5 su bardağı ılık süt
1 adet yaş maya
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 adet domates
Tuz
Baharat

YAPILIŞI:Ilık sütle şekeri ve mayayı iyice eritin.Diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.(Cıvık bir hamur olsun.)Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken kıyma,soğan ve biberi kavurun.Kabuğu soyulmuş domatesi ekleyip iyice pişirin.Ateşten aldıktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyin.

Hamurdan tepsinize uygun olacak şekilde bezeler alın.Ben dikdörtgen borcama yaptım.5 beze oldu.
Bezeyi oklava ile açın.Yağlanmış tepsiye yayın.

                                                 Üzerine kıymalı içten koyun.

                                                Diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayın.

                           Böreğin üstüne ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çörek otu atın.

                                                     180 derece fırında pişirin.
                                                                      AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...