Sayfalar

5 Ağustos 2013 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

         Herkese merhabalar...

         Artık bayrama sayılı günlerimiz kaldı.Temizlik, bayram ikramları derken ev hanımlarını bir telaş almaya başladı.

         Bayramda klasik olarak herkes baklava,börek ve kuru yemiş ikram ediyor.Bir yiyorsun,iki yiyorsun üçüncü de insanın canı istemiyor.O yüzden ben bayramlarda farklı tatlar yapmaya çalışıyorum.Bundan önceki bayramlarda daha sütlü tatlılara ağırlık vermiştim daha hafif olsun diye.

         Bu bayramda bu kurabiyeleri yapmayı düşünüyorum.Aslında bu kurabiyeye de şerbet dökülüyor ama baklavaya göre oldukça hafif oluyor.Eğer isterseniz kurabiyelerin üzerine çikolatalı sos dökebilirsiniz.

         Bir ay boyunca oruçla istirahatta olan bünyeye çok yüklenmemek de gerekiyor.Bu yüzden yediklerimize,içtiklerimize çok dikkat etmeliyiz.Her zaman kararında yemek en iyisi.Çünkü bu beden Allah'ın bize en büyük hediyesi ve emaneti!Bu sebeple herkes emanetine iyi bakmalı!

MALZEMELER:

2 yumurta(Yumurtalardan birinin beyazını ayır.)
2 fincan pudra şekeri
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 paket kakao
Kabartma tozu
Vanilya

İÇİ İÇİN:
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı hindistan cevizi
1 yumurtanın akı


ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

veya Çikolatalı Sos



YAPILIŞI:Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri iyice yoğurun.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip biraz daha yoğurun.Hamurunuzdan küçük parçalar alıp elinizde hafifçe açın.


Hindistan cevizi,pudra şekeri ve yumurta beyazını iyice karıştırıp hamurun ortasını koyun.

Hamurun bohça şeklinde kapatıp hafifçe yuvarlayın.Birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

180 derce fırında pişirin.Şerbeti için su ve şekeri iyice karıştırın.(şeker tamamen erisin.Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine kaşıkla azar azar dökün.
                                                                               AFİYET OLSUN!
     

2 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...