Sayfalar

3 Ağustos 2013 Cumartesi

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN

     
       Herkese hayırlı günler!

       Ramazan ayı hem ruhen hem de bedenen temizlenme ayıdır.Yüce Mevlam bu mübarek aya öyle güzel bir gece daha eklemiştir ki o gün gökten melekler yeryüzüne iner ve edilen hiçbir dua geri çevrilmez.İşte o önemli ve güzel gece bugün.

      Bu geceyi özel yapan en önemli şey; tüm insanlığı huzura ve rahmete ulaştıracak olan kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in ilk bugün inmeye başlaması ve tamamlanmasıdır.Ayrıca Kuran-ı Kerim'in 97. suresi olan Kadr suresi de bu geceye tahsis edilmiştir.Kadr suresinde Allah kullarına seslenir:
     1-Doğrusu,Biz onu(Kuran'ı) Kadir gecesinde indirdik.
     2-Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin?
     3-Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
     4-Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler.
     5-O gece,tan yerinin ağarmasına kadar esenliktir.

      Allah'ıma  şükürler olsun ki bizi bin aydan daha hayırlı olan bugüne ulaştırdı.Bizim üstümüze düşen görev ise bugünü hakkıyla eda edebilmektir.Peki bu gecede ne yapmalıyız,hangi ibadetler daha makbuldür?
Hz. Aişe(r.a), peygamber efendimize: "Bu gece hangi duayı etmeliyim" diye sormuş.Peygamber efendimiz de: "Allahım!Sen affedeicisin,affetmeyi seversin, beni de affet!" diye dua etmesini buyurmuş.Öyleyse bizde bugün bol bol bu duayı okuyalım.

      Bu gece Kuran gecesi olduğu için elimizden geldiği kadar Kuran-ı Kerim'i okumaya çalışalım.Kaza namazlarımızı kılalım.Mümkünse sadaka verelim,hediyeleşelim.

     Bu güzel ibadetlerin yanı sıra bir de gönül almaya çalışalım.Çevrenizde küs olduğunuz birileri varsa barışın.Eşinize,çocuğunuza,çevrenizdekilere sevginizi gösterin,insanlara bugün biraz daha hoşgörülü davranın.Güzel davranışların hepsi Allah katında ibadettir,bunu unutmamak gerekir.

    Allah tüm İslam Alemi'nin Kadir Gecesi'ni mübarek etsin.Dua ile...



   
 


2 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...