Sayfalar

29 Mayıs 2013 Çarşamba

KARNIBAHAR BÖREĞİ

            Türk insanı olarak genelde hamur işi ve et yemeklerini tükettiğimiz için sebzeler bize hep uzak kalmıştır.Sebzeleri tarif ederken bile "faydalı ama tatsız tuzsuz" deriz.Ama artık sebzelerde lezzetlenmeye başladı.Mesela bazı sebzeleri püre haline getirip köftelerin içine koyabilirsiniz.Böylece sebze yemeyen çocukların da sebze tüketmesini sağlamış olursunuz.Bu tarifde karnıbahar yemeyenlere bir alternatif olabilir.İçinde karnıbahar tadı çok baskın değil.Denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER:
1 orta boy karnıbahar
3 yumurta
5 yemek kaşığı un (tepeleme)
6-7 dal dere otu
6-7 dal maydanoz
Tuz,karabiber,pul biber
Kabartma Tozu



YAPILIŞI: Karnıbaharı haşlayın,soğuduktan sonra ufak ufak doğrayın.Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.Daha sonra yumurtaya kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyin.Karışımı karnıbaharların üzerine dökün,kabartma tozunu ekleyin.İyice karıştırın.Orta boy borcama yağlı kağıt serin,onun üzerine karışımı dökün.180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.

                                                                                 AFİYET OLSUN!

3 yorum :

  1. Ellerine sağlık arkadaşım...
    Seni listeye ekledim ;)
    Aramıza hoşgeldin.
    Tekrar görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık arkadaşım çok lezzetli görünüyor şimdiden iştahım kabardı :D

    YanıtlaSil
  3. emeğine sağlık mervem bende çok seviyorum karnıbahar böreğini

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...