Benim en sevdiğim ve en fazla tükettiğim ana besin; BULGUR!Bulgurla onlarca farklı tarif çıkarabilirsiniz;köftesi,salatası,pilavı,kısırı...
Erişteli bulgur pilavını ister yoğurtla ister etle,isterseniz de benim yaptığım gibi peynirli servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER:(2-3 KİŞİLİK)
1 kase kalın bulgur
1 çay bardağı erişte
2 çorba kaşığı zeytin yağı
1 çorba kaşığı tereyağ
1.5 kase sıcak su
Tuz
YAPILIŞI: Zeytin yağında erişteleri pembeleşene kadar kavuruyoruz.Sonra bulgurları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Sıcak suyu ekleyip,kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.Bulgurlar suyunu çekene kadar pişiyor.Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritip pilavımıza döküyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder