Sayfalar

20 Mayıs 2013 Pazartesi

ERİŞTELİ BULGUR PİLAVI


            Benim en sevdiğim ve en fazla tükettiğim ana besin; BULGUR!Bulgurla onlarca farklı tarif çıkarabilirsiniz;köftesi,salatası,pilavı,kısırı...
            Erişteli bulgur pilavını ister yoğurtla ister etle,isterseniz de benim yaptığım gibi peynirli servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER:(2-3 KİŞİLİK)
1 kase kalın bulgur
1 çay bardağı erişte
2 çorba kaşığı zeytin yağı
1 çorba kaşığı tereyağ
1.5 kase sıcak su
Tuz


YAPILIŞI: Zeytin yağında erişteleri pembeleşene kadar kavuruyoruz.Sonra bulgurları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Sıcak suyu ekleyip,kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.Bulgurlar suyunu çekene kadar pişiyor.Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritip pilavımıza döküyoruz.
                                                                                                                   AFİYET OLSUN!



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...