Sayfalar

28 Mayıs 2013 Salı

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF

                    Üstü kıtır, içi yumuşacık bir tatlı.Şekeri krizi tutan, bir taraftan da kilo almak istemeyenlerin kurtarıcısı olacak bir tarif.Ve en önemlisi benim, Seher arkadaşım için yaptığım ama onun tadına bakamadığı Muhallebili Tel Kadayıf'ım...Seher'e şu an sadece sevgilerimi yollayabiliyorum. İnşallah en kısa zamanda Muhallebili Tel Kadayıf'ı da tattırmak nasip olur.
                   Gelelim tatlımızın nasıl yapıldığına....

MALZEMELER:
250 gr. kırık tel kadayıf
Yarım su bardağı tereyağ
1 su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı toz şeker


MUHALLEBİSİ:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kutu krema veya toz krem şanti


YAPILIŞI:Tel kadayıfları tereyağda renkleri koyulaşana kadar kavurun.Sonra şeker ve cevizi ekleyip biraz daha kavurun.
Ayrı bir tencerede süt,un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ateşten indirdikten sonra 15 dakika mikserle çırpın.Soğuyunca içine krema veya toz krem şanti döküp tekrar çırpın.
Borcama tel kadayıfların yarısını dökün,üzerine muhallebiyi dökün.En üste de kalan tel kadayıfları dökün.Dolapta 2-3 saat bekledikten sonra servise hazır olur.
                                                                                                                   AFİYET OLSUN!



1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...