Sayfalar

28 Temmuz 2013 Pazar

VİŞNELİ CHEESEKEK

         Selamlar...

         Farklı bir tatla karşınızdayım bugün.Aslında ben labneli tarifleri çok sevmiyorum.Ama bu cheesekeke hep çok özenmişimdir.Geçenlerde annemler iftara gelince bir deneyelim dedik.Güzel de oldu.Tarifi pastaneden aldık.Gerçekten pastanın kıvamı, görüntüsü harika oldu.Tadı da güzel oldu ama dediğim gibi labne peynirinin tadı bana pastada pek cazip gelmiyor.

         Cheesekek tadına alışık olup, bu tadı sevenler için garanti tarif.Ben vişneleri kaynatıp önce suyundan meyve suyu yaptım.Kalan vişneleri de üzerine attım.Sizde bu şekilde deneyebilirsiniz.Ya da doğrudan hazır vişne suyu ile yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

Altı için;
2 paket burçak bisküvi
125 gram margarin

Kreması için;
4 yumurta
600 gram labne
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya

Üstü için;
1/2 litre vişne suyu
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne
3 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI:Bisküvileri robottan çekip un haline getirin.Erittiğiniz margarinle iyice karıştırıp,yuvarlak kelepçeli kalıba dökün.Bisküvi karışımını kalıba eşit miktarda yayın.

Ayrı bir yerde 4 yumurtayı köpürene kadar çırpın.Daha sonra yoğurt ve labneyi ekleyip 5 dakika daha çırpın.Son olarak vanilyayı da ekleyip,karışımı kek kalıbına dökün.200 derece fırında 40 dakika pişirin.

Bir tencerede vişne suyu ve nişastayı muhallebi gibi pişirin.Ateşten alır almaz vişneleri ekleyip karıştırın.Fırından çıkardığınız kek biraz ılıdıktan sonra üzerine döküp buzdolabına koyun.1-2 saat dinlendikten sonra cheesekekiniz servise hazır.
                                                                                   AFİYET OLSUN!



2 yorum :

  1. çok beğendim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...