Sayfalar

11 Temmuz 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE

Tüm dostlarıma ve takipçilerime günaydınlar!
"Acaba iftara ne yapsam?"  diye düşünenler,size güzel bir önerim var.Hem pratik hem de sağlıklı ve çok lezzetli bir yemek: YEŞİL FASULYE.Yanında da sarımsaklı yoğurt...Mımm! Şimdiden acıktım sanki :)
Herkesin bir fasulye pişirişi vardır.Ben de fasulyeyi domatesin suyuyla pişiriyorum.Böylece daha lezzetli oluyor.Bu yöntemi diğer sebze yemeklerinde de kullanabilirsiniz.Beğeneceğinizden eminim.
Gelelim bu enfes yemeğin tarifine...

MALZEMELER:
1 orta boy soğan
Yarım kilo yeşil fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
4 orta boy domates
4 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Tuz,karabiber,pul biber

YAPILIŞI:Zeytin yağı ve tereyağı düdüklü tencerede kızdırın.İçine küp küp doğradığımız soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar kavrulunca içine salçayı atın ve salçayı bir çay bardağı suyla inceltin.Daha sonra ayıklanıp doğranmış fasulyeleri tencereye atıp biraz kavurun.Tuz ve baharatları ekleyin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.Domateslerin içine minik minik doğranmış sarımsakları da atıp karıştırın.Domates ve sarımsağı fasulyelerin üzerine döküp iyice yayın.(Karıştırmayın.)Düdüklü tencerenin ağzını kapatın.Düdüklü tencere öttükten sonra altını kısın.20 dakika sonra leziz fasulyeniz pişmiş olacaktır.
                                                                               AFİYET OLSUN!


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...