Sayfalar

9 Temmuz 2013 Salı

HAYIRLI RAMAZANLAR

        
          On bir ayın sultanı Ramazan hoşgeldin!
         Bugün Ramazan'ın ilk günü...Dün gece ilk teravih namazına gidildi.Gece sahura kalkıldı,yemekler yenildi ve oruca niyet edildi.Allah oruç tutan herkese kolaylık versin.Malum yaz ayındayız,havalar sıcak.Yemek yemek o kadar değil de susuzluk insanı daha çok zorluyor.Bu yüzden sahurda yediklerimize daha çok dikkat etmeliyiz.
        Ramazan deyince akla ilk gelen tabi ki oruçtur.Ama biz orucu malesef biraz yanlış anlamışız.Oruç sadece yeme-içmeden uzak durmak değildir.Bunların yanında gıybetten,yalandan,bencillikten,sabırsızlıktan,... yani insana ait tüm kötü duygulardan uzak durmaktır.Böylece insan iradesine hakim olmayı öğrenecektir.Bu mübarek ayda sadece irademiz imtihan olmuyor.Aynı zamanda kendimizi başka insanların yerine koymayı öğreniyor.Malesef dünyanın bir çok yerinde bir kuru ekmeğe muhtaç olan yüzbinlerce insan var.Biz ekmekleri bayatlatıp çöpe atarken, onlar açlıktan ölüyorlar.Oruç sayesinde belki onların çektiği sıkıntıları bir nebze olsun anlayabiliriz.
      Bu hayırlı ayda tüm ibadetlerimizi layıkıyla yapmayı Allah nasip eder inşallah.Tüm İslam Aleminin Ramazan'ı mübarek olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...