Sayfalar

26 Temmuz 2013 Cuma

MANTAR SOTE

           Herkese hayırlı cumalar...

          Birkaç gündür blogumla pek ilgilenemiyorum.Bayrama az kaldı diye temizliğe başladım.Malum oruçlu bünye çabuk yoruluyor.Akşam iftardan sonra da bir ağırlık çöküyor insanın üzerine :) Yani günler böyle geçiyor işte..

           Yemeğimize gelecek olursak: Ben istiridye mantar kullandım.Ama aynı tarifi normal mantarla da deneyebilirsiniz.Bu istiridye mantarı ne olsa gerek diye sorarsanız.İşte böyle,resimdeki gibi bir şey.Ben bunu beğendikten aldım.Sizde yakınınızdaki marketlerde bulabilirsiniz.


MALZEMELER:
1 paket istiridye mantar
2 adet orta boy domates
2 adet çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber,pul biber

YAPILIŞI:Biberleri ince ince doğrayın ve yağda kavurun.Biberler hafif yumuşayınca içine yıkayıp doğradığınız mantarları atın.(Ocağın altını kısın ki mantarlar biraz sulansın.)Mantarlar suyunu çekince kabuğu soyulmuş,küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.Domatesler de suyunu çekince tuzunu ve baharatlarını atıp 1-2 dakika daha pişirip servis edin.
                                                                                AFİYET OLSUN!

       

4 yorum :

  1. Merhabalar
    Elinize sağlık Merve hanım görüntüsü süper mutlaka tadıda öyledir.sıcak yaz günlerinde iftar için pilavla beraber lezzetli bir yemek olacağı kesin tarif için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim arkadaşım.Tadı güzeldi gerçekten.İnşallah bir daha ki yapmama birlikte yeriz.
      sevgilerimle...

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif ben ilk kez duyuyorum istiridye mantarını eminim lezzetlidir. mantarıda çok severim ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Kültür mantarına göre biraz daha tatlı,ama lezzetli bir mantar.
      sevgilerimle...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...