Sayfalar

14 Temmuz 2013 Pazar

KIYMALI-PATATESLİ BÖREK

Herkese hayırlı günler diliyorum.
Ramazan'ın ilk haftasını geride bırakmak üzereyiz.Kaldı üç hafta...Allah herkese Ramazan'ı hakkıyla geçirip,bayrama ulaşmayı nasip etsin.

Biz iftarda ve sahurda daha çok hamur işiyle beslenir olduk.Özellikle sahurda tok tutacak börek-çörek yapmaya dikkat ediyorum.Bu börek de oldukça tok tutuyor.Çünkü içi hem lezzetli hem de çok doyurucu.Bence sahurda mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER:
3 yaprak yufka
250 gram kıyma
4 orta boy patates
2 orta boy soğan
Sıvı yağ
Tuz,baharat

YAPILIŞI:Patatesleri haşlayıp,rendeleyin.Bir tavada küp küp doğranmış soğanlarla kıymayı kavurun.Kıymaya tuzu ve baharatlarını ekleyip,patatesle karıştırın.İç harcımız hazır.

Yufkaları dörde bölün.(Ben banyo böreğinde yaptığım gibi sardım.Şekil için oraya bakabilirsiniz.)İç harcını eşit miktarda yufkalara paylaştırın.Yufkaları sarıp,yağlanmış tepsiye dizin.Böreklerin üzerine sürmek için bir yemek kaşığı yoğurtla bir yumurta sarını karıştırın.Karışımı böreklerin üstüne sürün.Arzuya göre çörek otu ve susamla süsleyebilirsiniz.180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
                                                                               AFİYET OLSUN!

4 yorum :

  1. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım güzel yorumun için teşkk ederim.kurabiyelerim ewet resimlerdende güzel aslında ama görüntü o kadar göstermiyor.sana naçizane tavsiyem.kurabiye hamuru asla yumuşak olmayacak.ikinci püf noktasıda hamuru hazırlayınca 1-2 saat buzdolabında beklet öyle şekil ver.inananmayacaksın gerçekten.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merabalar.önerilerinizi dikkate alacağım.Çok teşekkür ederim.sevgiyle kalın..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...