Sayfalar

25 Eylül 2013 Çarşamba

ŞEFTALİLİ TART

      Herkese hayırlı akşamlar...

     Bu aralar bol bol pasta,börek yaptım.Okulların açılmasıyla da bilgisayarın başına geçemeyince tarifler iyice birikti.Artık onları yavaş yavaş eritmeye karar verdim.Tabi çok beğendiklerimi ön sıralara aldım.Bugünkü pastamızda ilk sırada olmayı hak etti.

   İlk olarak bu pastayı arkadaşım Neslihan'da yedim.O şeftali değil de çilek kullanmış.Gerçekten de çok güzel olmuş.Hemen tarifini aldım.Tarifi Zeynep'in çantasına koymuştum,sonrada unuttum gitti :) Geçenlerde beraber otururken konusu açıldı.Bende tarifi tekrar alıp ertesi gün yaptım.Çileğim olmadığı için şeftali kullandım.Bu şekilde de çok güzel olmuş.Hatta farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz.Mesela kivi...

  Şeftatlili tartı servis açısından da çok beğendim.Ben genelde yaş pastaları keserken şekillerini hep bozuyorum.Nasıl oluyor anlamıyorum ama ya kek yan yatıyor,ya üst kat aşağı doğru kayıyor.Ama bu keki çok rahat kestim ve servis ettim.İşte ispatı :)


MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya

ÜSTÜ İÇİN:
Vanilyalı puding
Şeftali
1 paket Tart jöle

YAPILIŞI:Şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına ya da kelepçeli kalıba dökün.180 derece pişirin.
Bir tencerede pudingi tarifinden biraz daha az sütle yapın.(Ben bir bardak az koydum,kıvamı iyi oldu.)
Soğuyan pudingi pişmiş kekin üzerine sürün.
Şeftalileri doğrayıp istediğiniz şekilde dizin.Üzerine de tarifine uygun olarak hazırladığınız jöleyi dökün.(Jöleyi isterseniz kullanmayabilirsiniz.)
                                               AFİYET OLSUN!

1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...