Sayfalar

27 Eylül 2013 Cuma

ELMALI TART

        Herkese mutlu ve huzurlu günler dilerim.

       Bu pastayı yapmayı uzun süredir istiyordum ama nedense bir türlü sıra gelmemişti.Geçen akşam komşularım oturmaya gelmesi bir nevi vesile oldu.

       Orta boy yuvarlak borcama yaptım.Ama alt hamuru biraz kalın olmuş.Eğer dikdörtgen borcama yaparsanız daha iyi olur.Tabi bu durumda elmalı harcı biraz daha artırmanız gerekir ki pastanız kuru olmasın.
Hatta aynı hamurdan elmalı poğaça da yapabilirsiniz.

      Ben elmalı pastanın her türlüsünü severim.Elma pastalara gerçekten çok yakışıyor ve çoğu tatlı pastaya göre daha hafif oluyor.

      Tartınız pişip soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

MALZEMELER:
1 paket margarin(eritilmiş)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
Kabartma tozu
Vanilya


İÇİ:
4 orta boy elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz

YAPILIŞI:Elma,tarçın ve şekeri tencerede elmalar suyunu çekene kadar pişirin.Ateşten almadan 2-3 dakika önce cevizleri ilave edip,biraz karıştırın.Soğumaya bırakın.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurun üçte birini ayırın.Fazla olan hamuru yağlanmış borcama iyice yayın.Üzerine elmalı harcı ekleyin.
Ayırdığınız hamuru orta kalınlıkta açın,şeritler halinde kesin ve pastanın üzerine dizin.

180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!

8 yorum :

  1. çok severim elmalı tartı çok güzel gözüküyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel olmuş ellerine emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler emine ablacım

      Sil
  3. sunumda çok şık canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...