Sayfalar

5 Eylül 2013 Perşembe

KAHVALTILIK EKMEKLER

      Hayırlı günler dileyerek yayınıma başlıyorum.

     Bu sabah canım şöyle güzel bir kahvaltı çekti.Hevesle ekmekliği açtım, bir de ne göreyim; iki günlük yarım bayat ekmek boynunu bükmüş bana bakıyor.Benim için güzel kahvaltının en önemli şartı taze ekmek.Kapıcı servise çıkmadığı için ekmeği biz almak zorundayız.Markete gitmeye de çok üşendim.Ne yapayım diye düşünürken aklıma  bir fikir geldi.Geçenlerde pastamelegi.blogspot.com da yumurtalı ekmek görmüştüm,ondan yapayım bari diye düşündüm.

     Hemen kolları sıvadım.Hazırlaması ve pişmesi dahil 20 dakikada hazır oldu ve beklediğimden de güzeldi.Asıl tarifte biber de vardı ama ben sert  kalır diye doğramadım. Kızımın ekmeklerine ise domates koymadım sadece kaşarlı yaptım.O da çok beğendi :) Böylece minik Zeynep'imle güzel bir kahvaltı yapmış olduk.

MALZEMELER:

6-7 dilim ekmek(bayat ekmekle daha güzel olur :)
2 yumurta
Biraz rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kabuğu soyulmuş domates
Tuz

YAPILIŞI:Yumurtaları çırpıp biraz tuz ekleyin.Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtaya batırıp tepsiye dizin.(Ben sadece bir yüzünü batırdım yumurtaya)Domatesleri küçük küçük doğrayıp peynirle karıştırın,biraz tuz ilave edin.Ekmeklerin üzerine istediğiniz kadar koyun.160 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.
                                                                                         AFİYET OLSUN!


4 yorum :

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. güzel paylaşım olmuş çok teşekkür ederim :)))
    MODA GÜNÜ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hayat hanım.sevgilerimle...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...