Sayfalar

9 Ekim 2013 Çarşamba

ETİMEK TATLISI

          Merhabalar...

         Bu aralar ev toplama işine hız verdim.İnşallah bu pazar taşınmayı düşünüyoruz.Artık yavaş yavaş eşyaları toplamaya başladım.Zaten havalar da soğuduğu için  ilk olarak yazlıkları kaldırmakla başladım.Şu vakumlu hurcu icat edenden Allah razı olsun.Evin kalabalığını bir nebze olsun küçültüyor.

        Bu işler nedeniyle bu aralar pasta,börekle pek uğraşamıyorum.Önceden yapıp, yayınlayamadığım tarifleri yayınlamaya karar verdim.Etimek tatlımda onlardan biri.Aslında daha önce bu tatlının vişneli versiyonunu yapmıştım.Tarif için tıklayınız.http://lezzetli-hayat.blogspot.com/2013/07/visneli-etimek-tatlisi.html

      Ani tatlı krizlerini yatıştıracak hem hafif hem de pratik bir tatlı.Hatta bu tatlıyı farklı şekillerde de deneyebilirsiniz.Mesela üzerindeki kremayı meyveli yapabilirsiniz.Meyve suyunu nişasta ile pişirirseniz,jöle kıvamında lezzetli bir krema olur.Etimekle gerçekten çok güzel oluyor.

MALZEMELER:

1 paket etimek

Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
7 kaşık nişasta
1 paket krem şanti

YAPILIŞI:Önce şerbeti yapalım.Şeker ve suyu kaynatın.5 dakika kaynasın.Ocaktan almadan hemen önce içine limon suyu damlatın.
         Etimekleri şekildeki gibi borcama dizin.Şerbeti etimeklerin üzerinde gezdirin.Özellikle kenar kısımlarına daha fazla dökün.
Ayrı bir tencerede krem şanti hariç krema malzemelerini karıştırın.Orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pişirin.Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.Etimeklerin üzerine dökün.Ben üzerine hindistan cevizi de döktüm.
                                                 


4 yorum :

  1. çok severim canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok nefis bir tatlı! :) ellerinize sağlık. krem şantili denememiştim tarifinizi aldım deneyeceğim. kolay gelsin! :)

    YanıtlaSil
  3. Ne zamandır aklımda olan bir tatlı çok severim ellerine sağlık canım Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...