Sayfalar

12 Eylül 2013 Perşembe

DONDURMALI İRMİK HELVASI

         Herkese hayırlı ve güzel günler diliyorum.

         Neredeyse bir haftadır blogumu hiç açmıyorum.Aslında özel bir sebebi de yok bunun.Sadece bu aralar canım hiç bir şey yapmak istemiyor.

        Ne zaman yapmam gereken şeyler birikse ben hep böyle oluyorum.Adeta kilitlenip kalıyorum ve hiç bir şeye dokunmuyorum.Tabi son dakikaya gelince de sıkışıp kalıyorum.

      Sanırım öncelikle yapmam gereken işleri zihnimde bir sıraya koymam gerekiyor.Ama ortada belirsizlikler olduğu için onu da yapamıyorum.Bu taşınma işi beni biraz strese soktu.İnşallah kendi evimize taşınma niyetimiz var.Evin,elektrik ve doğalgaz işlerinin hallolmasını bekliyoruz.Elimizde tam tarih olmadığı için bende evi toplamaya nerden başlasam bilemedim.

     Önce kıyafetleri ayırayım dedim.Malum sonbahara girdik,hava bir sıcak bir soğuk; inanın kışlıkları mı kolileyeyim yazlıkları mı bilemedim.

      Bir taraftan da okul açıldı.Ders programım nasıl olacak,sınıflarım hangileri onun stresini yaşıyorum.Ayrıca tüm bunların üzerine kızım köpek ve azı dişlerini birlikte çıkarıyor.Bu yüzden çok asabi ve uykusuz :(
Anlayacağınız bu aralar bölünmüş ve stresli bir durumdayım.Allah bir kolaylık verir deyip artık helvama geçmek istiyorum.

   Bu helvayı bir kaç kere yaptım ama fotoğraflayamadığım için yayınlamadım.Bu çekimler de biraz acele oldu.Emin olun tadı görüntüsünden kat be kat daha güzel.Dışı ılık helva içinden soğuk soğuk dondurma...Mmmm gerçketen harika oluyor.Mutlaka deneyin derim.Özellikle balık yemeklerinin üstüne harika oluyor.

MALZEMELER:
1 kase irmik
1 kaseden biraz az toz şeker
1 kase süt
50 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Vanilyalı dondurma

YAPILIŞI:Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alın,yağ kızdıktan sonra irmikleri ilave edip kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
Ayrı bir kapta şeker ve sütü karıştırın.(Şeker iyice erisin.)İrmikler pembeleşince şekerli sütü ekleyin.Tavanın ağzını kapatın.Kaynarken etrafa çok sıçrıyor.Ara ara helvayı karıştırmayı ihmal etmeyin.
İrmikler sütü iyice çekince altını kapatın ve biraz demlendirin.
Helva ılıkken bir kasenin yarısına kadar helva koyun.Üstüne dondurma koyun,sonra tekrar helvayı koyup kaseyi servis tabağına ters çevirin.
                                                             AFİYET OLSUN!

     

7 yorum :

  1. Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Eda hanım.
      sevgilerimle...

      Sil
  2. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Tadına bayılıyorum dondurmalı irmik helvasının.. Ellerine sağlık görüntü çok güzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum bu helvayı. Çok teşekkürler Emine ablacım.sevgilerimle

      Sil
  4. Güzel mesajınız için çok teşekkürler.en kısa zamanda bende sizin bloğunuzu ziyarete geleceğim.sevgilerimle

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...