Sayfalar

27 Ağustos 2013 Salı

KIŞ HAZIRLIĞI VE DOĞA İLE İÇ İÇE

         Herkese mutlu ve sağlıklı günler diliyorum.

         Bugün farklı bir yayınla karşınızdayım.Dün akşamüstü babamın bağını ziyarete gittik.Aslında hala yapım aşamasında ama bu yaza yetişmesi için birkaç ürün dikmişlerdi.Biz de hem onları toplamaya hem de anneme yardım etmeye gittik.Gerçi annem bize pek iş bırakmamış, çoğu şeyi yapmış.Bana da fotoğraflarını çekmek kaldı. :)

   

Öncelikle kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcanla başlayalım.Dolma biberlerin içi güzelce temizlendikten sonra ipe dizilip fotoğrafta görüldüğü asılıyor.Kışın nar ekşili,acılı dolması harika oluyor.

Patlıcanlar ise alacalı bir şekilde soyulup ortadan dilimleniyor.Birleşim yerini kesmezseniz,oradan ipe asabilirsiniz.Patlıcanların da acılı dolması harika oluyor.Hatta islim kebabını kurutulmuş patlıcanla da deneyebilirsiniz.

Bu da  binbir emek ve zahmetle yapılan tarhana...Tüm sebzeleri haşlayıp robottan çekiyorsunuz.Yoğurtla mayalayıp temiz bir örtüde kurutuyorsunuz.Daha sonra elinizde ufalıyorsunuz.Ben yapmadığım için tam tarifi bilemiyorum bu konuda ustaya (anneme) danışmak lazım :)
Bu da ne acep? diye soracak olursanız henüz yapım aşamasında olan yapay gölümüz :)İnşallah seneye bu minik gölde ördekler yüzecek.

Bunlar da taptaze dalından koparılmaya bekleyen acı biberler.Bizim ailede herkes acıyı çok sever.Kahvaltıda ve her türlü yemeğin yanına çok yakıştırıyorum bu biberleri.

                  Domateslerin kokusu eminim burnunuza gelmiştir.Annemler salça için olgunlarını
                        toplamışlar,bunlar yeni yeni kızaranlar...Ama böyleyken bile çok lezzetliler.

 Bu sevimli kedicik de bağımızın yeni sakini.Van kedisi olması nedeniyle bir sahibinin olduğunu düşünüyoruz.Ama genellikle bizim yanımızda dolaştığı için bizde oldukça sahiplendik.Kedilere nankör diyenlere inat ben çok asil olduklarını düşünüyorum.Sonuçta ormanın kralıyla aynı aileden geliyor :)


Bağın en nadide ürünü bu karpuz.Nadide çünkü ilk ürün ve bir tane :)Şimdilik çok küçük,biraz daha büyüyüp serpilmesini bekliyoruz.
Annemin hazırladığı domates ve biberden oluşan sos yani bir nevi melemen içi.Doğranmış domates ve biber iyice pişirilip sıcakken kavanozlara dolduruluyor.Kavanozların ters çevirerek soğutuyoruz,böylece içinde hava kalmıyor.
 Bunlar da yayınım son fotoğrafları.Közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan.Közlenmiş biberin içinde sarımsak ve zeytinyağı var.Patlıcan ise sadece zeytinyağlı.Bunları ister yemeklerin yanında salata niyetine isterseniz de farklı yemek çeşitlerinin içinde kullanabilirsiniz.(Ali nazik,patlıcanlı melemen,...)

Şimdilik benden bu kadar...Her şeyin doğalı güzel.Bu yüzden hayatımızdan yapay olan ne varsa, çıkarmak dileğiye...

9 yorum :

  1. Çokkk güzel.Doğrusu patlıcanları o şekilde dilimlenerek ipe asıldığını görmemiştim.Şahane fikir.Bir de İslim kebabının ;kuru ile tadını merak ettim.
    Sevgilerimle:)Anneye selam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler.annelerimizin pratik fikirkeri her zaman hayatimizi kolaylastiriyor.sevgilerimle..

      Sil
  2. afiyetle yersin inşallah canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hepsi birdirinden guzel gorunuyor canim afiyetle yiyin insAllah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.Allah size daha güzellerini nasip etsin inşallah.
      sevgilerimle...

      Sil
  4. Çok güzel bir paylaşım..Hepsinden çok bağ bahçe olayına bayıldım doğayı çok severim.. Anneninizin hazırlıklarıda çok güzel şimdiden afiyet şifa olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler.çoçukluğum bahçeli bir evde geçtiği için ben de çok severim bağı,bahçeyi.insan yenileniyor adeta.
      sevgilerimle...

      Sil
  5. Ellerinize sağlık :) yaratıcı fikirler lezzetli tarifler ile sağlıcakla kalın...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...